PAH Mallorca

Plataforma de Afectadxs por la Hipoteca – Mallorca

#ToqueaBMN – Manifest

Persones, famílies, Afectades per les Hipoteques, ens hem reunit avui aquí per denunciar les pràctiques abusives del Banco Mare Nostrum, que inclou a “Sa Nostra” Caixa de Balears, Caja Granada y Caja Murcia, de la que en som tots víctimes al aprofitar-se de la situació d’emergència social que viuen els seus clients, persones i famílies, que a causa de la crisi econòmica, fruit d’una política que va fonamentar l’economia de l’estat en una bimbolla immobiliària, i d’entitats financeres que van apostar amb el nostre futur i van perdre.

Denunciem aquesta entitat, rescatada amb 470 milions d’euros dels diners públics, part dels 36.000 milions d’euros que el mateix Estat dubta que pugui recuperar. Una entitat com d’altres nacionalitzada i que per tant ha de vetllar en especial per les persones que estan pagant aquest rescat amb els seus diners, amb els seus impostos.

Denunciem que fa un parell de setmanes aquesta entitat va anunciar que no retiraria les clàusules sol reconegudes com a abusives pel Tribunal Suprem, que ofeguen l’economia de les famílies impedint aprofitar-se de la davallada de tipus d’interès del qual la banca se’n beneficia des de fa anys en les seves pròpies operacions. Una acció mesquina en tant que els diners dels quals disposen no són fruit de la seva pròpia gestió, al contrari, la seva mala gestió la paguem totes les persones.

Denunciem que BMN i les entitats que formen part del seu grup, no tan sols no ofereixen solucions que ajudin a persones i famílies a superar la crisi que les hi es aliena, a mantenir les seves llars, sinó que realitza a cada nova operació contractes que potser a curt termini alleugereixen la càrrega sobre l’economia familiar, però que a mig i llarg termini no resolen el problema, les posa en situacions de desemparament i les condemnen un altre cop a la pèrdua del seu l’habitatge.

Entenem que les entitats rescatades han de ser especialment sensibles amb les persones i famílies que sofreixen a causa de la crisi que aquestes entitats han provocat, i això cal que es tradueixi en accions amb la finalitat que les persones afectades per les hipoteques puguin mantenir la seva llar, i en cas de no ser possible, procurar l’accés a un habitatge digne mitjançant el lloguer social i la moratòria de desnonaments, i el dret a la segona oportunitat que suposa la dació en pagament.

Entenem que l’Estat com accionista majoritari d’aquestes entitats ha d’exigir que s’ofereixin solucions a les persones que no puguin seguir pagant la seva hipoteca, de la mateixa forma que ha rescatat a aquestes entitats i després els ha perdonat el deute, donant-lo per perdut. Per tant, exigim un tracte d’igualtat des de l’Estat, aplicant els mateixos criteris que duen a protegir al sector financer a les persones, en tant que l’Estat té l’obligació de garantir l’accés als drets fonamentals, dels que l’accés a un habitatge digne és un requisit indispensable, ja que sense la llar les famílies difícilment poden exercir els seus drets a la sanitat, l’educació, participació democràtica, entre moltes d’altres.

Avui som aquí com a persones, a demanar el que ens pertany com a dret fonamental, segons la Constitució Espanyola i la normativa europea en tan que com a membres de la Unió Europea ens emparen.

Sabem que tenim la raó!

Sabem que són els nostres drets! I sabem que JUNTES PODEM!

Sabem…

QUE SI ES POT!

Anuncios

2 comentarios to “#ToqueaBMN – Manifest”

  1. […] Manifest de PAH Mallorca contra els abusos de la banca nacionalitzada en general i BMN en particular: Manifest […]

  2. […] Manifiesto de PAH Mallorca contra los abusos de la banca nacionalizada en general y BMN en particular: Manifiesto […]

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: