PAH Mallorca Stop Desnonaments

Plataforma d'Afectades per les Hipoteques a Mallorca

Intent de suïcidi motivat per desnonament a Palma, “Ciutat Lliure de Desnonaments”

Posted by pahmallorca en diciembre 19, 2013

Ahir dimecres ens vam assabentar per la premsa de l’intent de suïcidi d’una persona quan anava a ser desnonada a Palma, anomenada “Ciutat Lliure de Desnonaments” al Ple de Cort de 30 de maig d’enguany.


En primer lloc, des de la Plataforma d’Afectades per les Hipoteques a Mallorca, volem desitjar a aquestapersona que es recuperi l’abans possible, que molt prop de ca seva ens pot trobar per ajudar-lo en tot el que estigui al nostre abast.

Stop DesahuciosAquesta tragèdia posa en evidència la fallida del programa antidesnonaments del que ens vam cansar de sentir xerrar amb xifres i més xifres en boca del regidor d’urbanisme el senyor Jesús Valls. Però no són xifres en un paper, són persones, famílies, són vides en joc.
Stop Desahucios


Ni l’oficina antidesnonaments (OIHM), ni els protocols entre jutjat, ajuntament i serveis socials, ni la resta de recursos que s’anuncien des de Cort estan aconseguint aturar els desnonaments. La manca d’un diàleg entre Cort i les entitats financeres per tal d’evitar els desnonaments i obrir els milers d’habitatges tancats en mans de la banca a famílies que no poden accedir a un habitatge a preu de mercat, duu cada dia més gent a ser desnonada sense opció a accedir a un habitatge digne.


A finals de setembre el Tribunal de Justícia de les Illes Balears posava en coneixement de l’Ajuntament de Palma que hi havien previstos més de quatre-cents desnonaments entre lloguer i hipoteques fins a finals d’any. No obstant l’Ajuntament tan sols disposa d’entre 36 (a data 12/12/2013) i 77 (a data 13/03/2013) habitatges segons el dia que facin les seves declaracions a la premsa. La desproporcionalitat entre la problemàtica coneguda i els mitjans per solucionar-la és evident. I fins i tot resulta ridícula quan Palma disposa de més de 15.000 habitatges buits, la major part en mans de la banca que manté tancats amb una finalitat especulativa.


Les dades, la realitat capriciosa, evidencia una política electoralista, sense una intenció real de posar mesures que solucionin la crisi habitacional que pateix la nostra ciutat, la nostra societat, on el dret constitucional a un habitatge digne no deixa de ser més que paraules buides en boca de xerraines que es fan anomenar polítics.


Aquest fet tràgic que avui denunciem no és més que la punta d’iceberg d’un fet que la PAH Mallorca duu denunciant des d’abans de l’estiu: L’aparent manca de desnonaments, amb la que el ministre Guindos s’atrevia a declarar que a Espanya els desnonaments eren un fet anecdòtic del passat, no era més que un miratge i que l’únic que s’havia aconseguit era frenar temporalment els processos d’execució hipotecària, que es reactivaria al arribar la tardor, tal com està passant.


La llei antidesnonamets estatal exclou a la majoria de ciutadans especialment a Ses Illes on el preu dels habitatges va augmentar desmesuradament durant la bombolla immobiliària fins al nivell de ciutats com Madrid o Barcelona. Però el codi de bones pràctiques restringeix l’abast per nombre d’habitants, essent encara menys efectiu a la nostra terra.


La banca, en general, i les entitats financeres balears com son Sa Nostra (BMN) i Es Crèdit Balear (Grupo Banco Popular) per nomenar algunes, continuen fent negoci sobre la desgràcia de les famílies, persones que han perdut la feina, i a les que aquestes entitats les hi oculten les poques possibilitats contemplades a la Llei i de les que tenen obligació d’informar, i en el seu lloc els donen solucions sobre les quals a curt o mig termini els acaben duent a una situació més precària que la que tenien abans d’aplicar la suposada solució.


Des de la PAH continuem vetllant per les famílies i persones amb problemes d’habitatge, ja siguin de lloguer com d’hipoteca, explicant a cadascú la realitat del seu cas, exposant solucions i duent-les a terme. Empoderant les persones davant les entitats financeres, fent front al seu assetjament, demostrant dia a dia que juntes podem, que sí es pot. Persones que cada cop més ens arriben derivats des de Serveis Socials, Creu Roja, IBAVI, etc. i que posa de manifest que la PAH acaba sent l’única organització que sense recursos lluita pel Dret a l’Habitatge de les persones que les institucions i organitzacions amb més recursos són incapaços de garantir. La PAH és la darrera, l’única línia de defensa entre un estat mercantilista i una societat desemparada.

JUNTES PODEM!

SÍ QUE ES POT!

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: