PAH Mallorca

Plataforma de Afectadxs por la Hipoteca – Mallorca

La PAH atura dos desnonaments a Palma Ciutat Lliure de Desnonaments

Posted by pahmallorca en septiembre 9, 2013

Divendres 6 de setembre, Son Gotleu, Palma.

Dos desnonaments els d’en Desmond i Isabel i les seves famílies, Citibank i Sa Nostra respectivament els volen deixar al carrer.

La PAH Mallorca va ser allà i els desnonaments es van aturar.

Famílies que compleixen els requisits de la llei “Antidesnonaments” 1/2013

En tots dos casos són persones que estan a la PAH Mallorca. No havien de ser desnonades, ja que en tots dos casos esperaven la resposta del jutjat per acollir-se a la moratòria de desnonaments que contempla la famosa “llei antidesnonaments” 1/2013. En una de les famílies hi ha un infant de 3 anys i l’altra es una mare amb tres infants i el seu pare és a la presó.

No s’explica que dos casos que es poden acollir a la llei i que han fet les passes oportunes, el dia previst pel seu desnonament no tenen resposta del jutjat a la petició de moratòria.

En el cas d’en Desmond va anar al jutjat dos dies abans i li van dir que no s’havia aprovat la moratòria. Des de llavors la PAH amb un advocat de la Plataforma va fer les gestions per aturar aquest desnonament i que es concedís la moratòria, però el jutjat no va voler admetre-ho. Per aquest motiu l’advocat de la PAH ha interposat un recurs de nul·litat del procediment d’execució hipotecària.

De l’altre cas encara estem pendents de saber els motius pels quals no es va concedir la moratòria.

El cas es que aquests exemples demostren que la restrictiva llei antidesnonaments no funciona ni amb les persones que compleixen els requisits i per tant és paper mullat.

L’Ajuntament de Palma i els desnonaments

En el Ple de Cort s’aprovà l’esmena per declarar Palma Ciutat Lliure de Desnonaments.
EL Partit Popular va dir des d’un començament que votaria en contra, fins i tot el mateix dia del Ple. A la intervenció de la portaveu de la PAH posà damunt la taula 18 desnonaments per la setmana següent, fets contundents que demostraven la ignorància o falsedat de l’equip de Govern que afirmava que no era necessari fer res a Palma perquè no hi havia desnonaments a la nostra ciutat. Davant la realitat no van tenir més remei que canviar el seu vot, i votar a favor de l’esmena.

L’Ajuntament de Palma des d’aquest moment es suposa que havia de treballar en la prevenció dels desnonaments, va dictar un protocol i va obrir una oficina. Tot pel seu compte i sense comptar amb la PAH, ni incloure-la en aquests protocols.

Però la realitat torna a posar a cadascú al seu lloc. Dos desnonaments que ha lluitat i aturat la PAH, les persones, perquè sense la tasca del dia a dia que desenvolupem com a voluntàries, Cort ni se n’hagués assabentat.

En Jesús Valls va convocar una roda de premsa on anunciava l’èxit dels desnonaments aturats, com si fer la seva feina fos una gran notícia, quan es va tractar d’una desastrosa gestió dels mateixos en tant que tot i tenir els mitjans no s’havien assabentat dels desnonaments fins que la PAH va avisar de què estaria allà per aturar-los. Resulta com a mínim patètic, algú a la seva feina va al seu cap per a què el feliciti d’una feina mal feta.

SA NOSTRA diu que no desnona

No fa ni dues setmanes que la PAH realitzava una acció contra BMN-Sa Nostra, on el representant de Sa Nostra afirmava a la premsa que Sa Nostra no desnona. Com sempre ¡MENTIDES!

Tal com diem des de fa molt de temps, la nostra experiència amb Sa Nostra és una de les entitats que pitjor es porta amb els seus clients: Clàusules sòl, refinançaments que a mitjà termini perjudiquen més a les persones que la situació original, fan tot el possible per incloure com avaladors a pares i avis amb cases ja pagades que en poc temps es veuran embargades en processos d’execució hipotecària deixant a diferents generacions d’una mateixa família al carrer sense cap tipus d’escrúpol.

 

La PAH continua amb la seva tasca, dia a dia, denunciant els enganys i les estafes de les entitats financeres, defensant les persones, les seves llars, sense esperar res a canvi, tan sols l’esperança en què un dia puguem dedicar-nos a altres coses perquè les lleis i les institucions garanteixin a totes les persones el dret a un habitatge digne.

Perquè Juntes Podem!

Perquè Sí Es Pot!

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: