PAH Mallorca

Plataforma de Afectadxs por la Hipoteca – Mallorca

Dimissió per un Govern Deslegitimat

Posted by pahmallorca en julio 18, 2013

El Govern Espanyol ha perdut la seva legitimitat. Els 9 milions de vots que avalaven la seva majoria absoluta no poden ser mai l’aval d’un Govern que menteix als seus ciutadans, incompleix promeses electorals i es veu involucrat en escàndols de corrupció que arriben fins a la figura més representativa de l’estat: El president del govern.

Ens trobem amb un govern que ha demostrat el seu menyspreu cap a la democràcia, començant per l’incompliment de les poques promeses d’un programa electoral amb molts punts foscos i amb intencions ocultes i acabant per una forma de governar en solitari, menyspreant l’opinió de la resta de grups polítics i socials, representants i veus de la voluntat de la ciutadania.

Amb una política basada en retallades, mancat de qualsevol iniciativa constructiva, el govern del PP s’ha dedicat desmantellar els serveis i institucions que eren els garants dels drets bàsics i universals de la població, per tal de pagar un rescat de la banca culpable de la crisi que aboca a les famílies més desafavorides a la misèria, i de la que el mateix govern, així com els seus antecessors sense importar el color polític, són còmplices sinó tant o més culpables d’aquesta.

Han ignorat la voluntat de la ciutadania fent cas omís a la Iniciativa Legislativa Popular que demanava una segona oportunitat per les famílies afectades per les hipoteques, una segona oportunitat donen sense dubtar al sistema financer i empresarial privat. Han retallat la sanitat, deixant-la en mans del sector privat, i per tant sol accessible a les persones amb una capacitat adquisitiva elevada. Una reforma de l’educació, més pròpia d’un govern feixista, en la que els responsables d’aquesta són escollits a dit pels mateixos polítics. La reforma de la justícia que criminalitza les veus que estan en desacord amb la ideologia del govern, la participació ciutadana i el dret a la llibertat d’expressió.

En conseqüència, sense el dret universal a la sanitat, a la justícia, a l’habitatge, a l’educació, a la participació democràtica, ens trobem amb un govern que ha acabat amb la democràcia i ens han dut a un sistema que podríem anomenar “dictactura parlamentaria”.

Però la gota que vessa el tassó la trobem en els casos Gurtel i Bárcenas, on els que s’han proclamat ells mateixos com a “salvadors de la pàtria” es veuen involucrats en casos de corrupció i finançament il·legal per part de les empreses a les quals han estat afavorint des del començament del seu mandat.

I davant aquesta situació que duu a la corda fluixa al govern, el president calla, es nega a comparèixer davant les institucions democràtiques, a fer declaracions a la premsa i quan les fa, ho fa pactant les preguntes amb els mitjans que li son afins, més propi del NODO que d’un periodisme professional.

Han passat setmanes des de les declaracions que posaven en dubte la integritat del president del govern, i cada dia apareixen nous indicis de culpabilitat. Davant aquesta situació el president calla, i l’executiva del PP, còmplices, fan pinya al seu voltant per blindar la seva figura i evitar que compareixi. No queda més remei que pensar que “Qui calla atorga”.

En conseqüència la ciutadania s’organitza. Pel dijous 18 de juliol hi ha convocades concentracions arreu de l’estat espanyol a les principals seus del Partit Popular. A Palma la convocatòria es a les 8 de la tarda a la seu del Partit Popular, al carrer Palau Reial, 10.

Però a la nostra ciutat, el senyor Mariano Rajoy ens deshonra amb la seva visita, el divendres 19 de juliol, on presidirà la cimera de Ministres d’Exteriors dels països de la zona euro, a l’hotel Melià Victòria a les 6 de la tarda. I per aquest motiu, com a ciutadans, aprofitem l’oportunitat de rebre’l, per exposar la nostra opinió sobre ell i els seus col·legues, la nostra indignació, fer-li arribar la resposta de la ciutadania, el rebuig a la seva política de retallades de drets i el malestar per les acusacions de corrupció que pesen sobre la seva persona i de la dels seus companys, que ni tant sols s’han molestat a desmentir.

Us posem a continuació les convocatòries dels events a Facebook:

Concentració a la seu del PP
Dijous 18 de Juliol a les 8 de la tarda
c/Palau Reial, 10 de Palma

https://www.facebook.com/events/527465740642718/

Rebuda de Mariano Rajoy a Palma
Divendres 19 de juliol a les 5 i mitja de la tarda
Av. Joan Miro 21, de Palma

https://www.facebook.com/events/150651818462765/
https://www.facebook.com/events/490083131078298/

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: