PAH Mallorca

Plataforma de Afectadxs por la Hipoteca – Mallorca

Gaire bé un mes de vida de la Plataforma d’Afectades per la Hipoteca a Sóller.

Posted by pahmallorca en junio 12, 2013

El primer contacte de Sóller amb la PAH-PALMA fou arrel d’ una conferència, organitzada per Albaïna, a càrrec d’Àngela Pons i altres membres de la plataforma el 30 d’abril i la setmana següent es creava a Sóller un punt d’assessorament de persones afectades per les hipoteques.

Què és la PAH?
La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca és gratuïta i constituida per persones amb dificultats per pagar la hipoteca o que es troben en procés d’execució hipotecària, així com aquelles altres persones solidàries amb aquesta problemàtica. Un lloc de trobada, ajuda i acció per a tots els afectats i afectades.

Som, un grup de voluntaris i voluntaries disposats a donar el màxim suport a persones que estan passant per unes situacions gairebé dràmàtiques i que moltes vegades es troben inclusiu en risc d’exclusió social.

Durant el primer mes de vida, al punt d’assessorament, no només hem atès casos d’hipoteques, sinó també de desnonaments per imposibilitat del pagament de lloguers.

– El primer cas que va atendre la PAH de Sóller fou un cas de desnonament de lloguer,. Els Serveis Socials de Sóller van remetre l’afectat a l’IBAVI que, davant l’impossiblitat d’ajudar-lo el varen enviar a la PAH de Palma. Un cas d’un jove amb una incapacitat física del 92%, amb un judici per desnonament per part d’una institució sense fins lucratius.

A dia d’avui, ni l’afectat ni la plataforma, no tenim constància escrita de que el judici s’ha aturat i s’ha arribat a un acord només de paraula, malgrat les diverses gestions realitzades a serveis socials.

– Hem tractat dos casos de finalització de contracte de lloguer, amb el perill i la realitat que dues mares fadrines i amb situació laboral precària, es veuran abocades al carrer en breu. Un d’aquests casos amb possible desnonament i coaccions per part del propietari de l’immoble.

– Tenim tres casos de futurs desnonaments hipotecaris, i hem fet assessorament d’uns quatre casos de clàusules abusives : clàusules sòl i interessos de demora.

Onze casos en una mes es una quantitat que demostran que a Sóller existeix la mateixa problemàtica que a la resta de Mallorca i a tot l’Estat.

Casos com la mort recent d’un indigent que vivia a una síquia d’aigües residuals; que una família hagué de pernoctar dos dies enmig de la plaça Constitució ; que dues mares es puguin veure al carrer en breu, o el desnonament d’una persona amb cadira de rodes, i molts més casos, ens hauria de fer obrir els ulls. Pareix que els responsables dels Serveis Socials de l’Ajutament de Sóller ja ho han fet i al Plenari de dia 4 de Juny, es va aprovar per unanimitat, declarar Sóller “Ciutat lliure de desnonaments hipotecartis” i, ademes el PP i tota l’oposició es va comprometre a donar suport a la Plataforma i a lluitar per minimitzar els efectes de la greu crisi que s’està patint al municipi.

Tenint constància que hi ha molt més casos a Sóller; volem recordar que estem cada divendres de 18:30 a 20:30 h. al Casal “La Victòria” – carrer Victòria 11 de Maig , 44. Vos hi esperam!

Anuncios

Una respuesta to “Gaire bé un mes de vida de la Plataforma d’Afectades per la Hipoteca a Sóller.”

  1. Pere Garau said

    Reblogueó esto en Assemblea de Pere Garau.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: