PAH Mallorca

Plataforma de Afectadxs por la Hipoteca – Mallorca

Desproposit de la Llei Antidesnonaments: Data final per reclamar clàusules abusives: 16 de juny

Posted by pahmallorca en mayo 29, 2013

( Comunicado de la PAH Estatal en castellano )

La Plataforma d’Afectades per les Hipoteques a Mallorca denuncia que enfront la llei hipotecaria i el procediment d’execució hipotecària declarat il·legal pel Tribunal de Justícia de la Unió Europea, l’Estat Espanyol ha optat per una llei que afavoreix un cop més a la banca i deixa en la indefensió a les persones afectades complicant encara més la seva situació.

Davant el fet provat que la llei hipotecària es il·legal no s’estableix una moratòria que permeti revisar tots els procediments en curs sinó que fixa un plaç d’un mes per tal que les persones facin les seves al·legacions per clàusules abusives, donant per informada a la totalitat de la població amb la publicació al BOE d’aquesta mesura, i generant una situació d’inseguretat jurídica per notificació mal realitzada.

En front la petició del Tribunal de Justícia de la Unió Europea i del quasi milió i mig de signatures que avalaven la ILP el Partit Popular ha dictat una llei que no respecta un procediment amb totes les garanties legals necessàries, que pretén legalitzar les clàusules abusives, manté els desallotjaments forçosos violant sistemàticament els convenis per la protecció de les persones d’àmbit internacional que subscriu l’Estat Espanyol i la pròpia declaració dels drets humans, i finalment, manté el deute perpetu provocant la “mort civil” del deutor hipotecari, amb unes mesures que impedeixen al 99% de les persones afectades la possibilitat d’una segona oportunitat després de l’execució hipotecaria.

Davant aquesta situació la Plataforma d’Afectades per les Hipoteques respon amb tres línies d’actuació clares:

– Un “Kit d’Emergència” per tal de facilitar a les persones afectades amb procediments en curs plantejar les clàusules abusives abans del dia 16 de juny (plaç màxim establert per la nova llei). El podeu descarregar  Cliqueu aquí per descarregar els documents.

– Fer una crida als jutges per a que actuïn d’ofici en l’anàlisi de les clàusules abusives, o bé permetent l’al·legació de clàusules abusives per procediments en curs més enllà del període establert pel Govern, per tal d’evitar la indefensió generada per mala notificació.

– Fer una crida a la població denunciant la vulneració sistemàtica dels drets humans per afavorir l’especulació immobiliària, mantenint una situació d’emergència habitacional tot hi haver-hi més de tres milions i mig d’habitatges buits. I per tant es justifiquen les accions de desobediència civil pacífica per parar els desnonaments i la recuperació dels habitatges buits que incompleixen la seva funció social.

Anuncios

Una respuesta to “Desproposit de la Llei Antidesnonaments: Data final per reclamar clàusules abusives: 16 de juny”

  1. Pere Garau said

    Reblogueó esto en Assemblea de Pere Garau.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: