PAH Mallorca

Plataforma de Afectadxs por la Hipoteca – Mallorca

Manifest PAH Mallorca a la concentració a la seu Partit Popular a Palma

Posted by pahmallorca en abril 23, 2013

La tramitació de la ILP ha arribat a la seva fi. El resultat de 4 anys de lluita, la voluntat expressa de quasi un milió i mig de ciutadans, l’única eina de suposada participació democràtica ha estat ignorada, desvirtuada i menyspreada per un Govern, el del Partit Popular, que ha decidit que cal tenir cura de la banca abans que la ciutadania.

Tot i que en una societat moderna les nostres exigències haurien de ser la prioritat del Govern, tal i com ha transcorregut la ILP no ens estranya molt que cap de les seves peticions s’hagin aprovat:
– En moltes ciutats els propis ajuntaments han posat entrebancs a les recollides de signatures, arribant inclús a multar a les persones que treballaven en l’exercici democràtic d’informar i recollir l’opinió de la ciutadania en cada una de les signatures recollides.
La intenció anunciada del Partit Popular de vetar la ILP i la acceptació a tràmit en el darrer moment de la ILP, fruit de la pressió popular i del suïcidi de persones com els nostres veïnats de Calvià.
– La tramitació en una comissió d’economia enlloc de fer-ho en el Congrés, de forma transparent als ciutadans.
– La campanya de desprestigi mediàtic realitzat pel Partit Popular contra les Plataformes d’Afectades per les Hipoteques, que ha estat censurada inclús a nivell internacional per entitats com Amnistia Internacional.

La veritat, es que el Partit Popular ho tenia clar: El dret a l’habitatge no entra dins del seu ideari polític.

SÍ ES POT, PERÒ NO VOLEN

Deixeu-me, en aquest moment, recordar que demanem:
Dació en pagament retroactiva: Cap persona ha de quedar exclosa de la nostra societat pel fet d’intentar gaudir d’un dret reconegut a l’estat espanyol i a nivell internacional: El dret a un habitatge digne.
Lloguers socials: Que les persones que no puguin accedir a la compra o lloguer d’un habitatge a preu de mercat no hagi de pagar més d’una tercera part dels seus ingressos per gaudir d’un sostre, d’una llar.
Moratòria de desnonaments: Que les persones que per causa de la crisi, de l’estafa de les entitats financeres i dels diferents Governs de qualsevol color, no quedin al carrer fins que puguin optar a un habitatge pels seus propis mitjans.

Arribats aquest punt, estem ja cansats de repetir un altre cop les barbaritats de la banca, la injustícia que neix de la pròpia llei hipotecària, de denunciar el Genocidi Financer que es cobra dia a dia noves víctimes com el nostre veïnat d’Artà ara fa un parell de setmanes.

Per això demanem a regidors, consellers, parlamentaris, diputats i senadors que surtin del seu entorn de confort, que es posin roba còmoda, que se sentin persones i no dirigents, i que vinguin a les assemblees de persones afectades, aquí a Palma cada dimecres al casal de Ca n’Alonso. Però no tant sols això, que vagin els dijous al carrer Lluís Martí a veure la coa de gent que espera per rebre menjar, que passin qualsevol dia per les Caputxines, que donin una volta pels barris més deprimits de les ciutats. Que visquin la realitat que viuen les persones que han de viure amb subsidis de 400 euros o ni tant sols amb això.

Després d’aquesta treva que han suposat els darrers mesos, sabem que la banca tornarà a desnonar, i que la llei, tot i que cobreixi algunes persones més que fa un any, segueix deixant desemparades a la gran majoria de les famílies amb problemes financers i d’habitatge.

Hem esgotat la via legal per demanar el que hauria de ser un dret de facte. Però no ens rendim. El resultat al carrer, inclús a les enquestes, les signatures, la ciutadania sense importar el color polític ens dóna suport i ens legitima.
I per això seguirem endavant:
Donant suport a les famílies, empoderant-les davant els bancs, i més enllà de l’habitatge ajudant-les en tot el que estigui a les nostre mans.
Plantant cara a la banca, als jutjats fins esgotar els recursos que la llei ens ofereix, i al carrer quan la llei no faci justícia amb accions Stop Desnonaments i reallotjaments de les famílies que es vegin al carrer.
Denunciant els abusos de la banca, les mancances del sistema legal, visualitzant la problemàtica que dia a dia es dona als nostres carrers, a la nostra illa.

Seguim amb vosaltres, amb les famílies,amb més ganes que mai, amb més força que mai. Perquè la ciutadania reclama solucions, perquè el que demanem es Justícia.

Pel dret a un habitatge digne!

Perquè juntes podem!

Perquè si que es pot!

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: